WIJ ZIJN OPEN VOOR AFHALING MAANDAG DINSDAG DONDERDAG EN VRIJDAG VAN 9,00 TOT 16.00 ZATERDAG VAN 9.00 TOT 12.00 OP WOENSDAG EN OP ZON EN FEEST DAGEN ZIJN WIJ GESLOTEN

Pir isolatie voor en nadelen

Voordelen PIR-isolatie

PIR-isolatie is een verdere ontwikkeling van PUR en heeft vele voordelen:

  • hoge isolatiewaarde

Bij de productie van PIR-isolatieplaten wordt het kunststof stevig op elkaar gedrukt. Hierdoor gaat er heel weinig lucht door het materiaal en krijgt het een hoge isolatiewaarde. Om deze hoge isolatiewaarde te krijgen, moeten de platen strak op elkaar aansluiten. Mocht er toch een kiertje ontstaan dan zal de specialist dit opvullen met bijvoorbeeld PUR-schuim.

  • neemt geen vocht op

PIR zal geen water opnemen en daardoor zal het ook niet gaan rotten. Isolatiemateriaal dat niet rot gaat lang mee.

  • drukvast

PIR is ook drukvast, dat betekent simpelweg dat het tegen een stootje kan. Hierdoor is het ook geschikt voor platte daken die soms door de regen te maken krijgen met extra druk. Maar het is ook ideaal voor vloerisolatie ,want het zal niet beschadigd raken als men er op zal lopen.

  • geen schadelijke rook

PIR-isolatie is brandveilig wat betreft de rookgassen, dit zijn de gassen die vrijkomen bij brand. Deze zijn minder schadelijk dan van andere chemische isolatiematerialen.

  • dun maar toch een hoge isolatiewaarde

Doordat PIR-isolatieplaten een hoge isolatiewaarde hebben, worden de platen dun gefabriceerd. Hierdoor is het ook mogelijk om de platen te plaatsen tussen kleine ruimtes en plekken die moeilijk bereikbaar zijn.

Nadelen PIR-isolatie

Helaas zitten er aan bijna alle materialen ook een paar nadelen vast, zo ook bij PIR-isolatie:

  • milieuonvriendelijk

PIR is een kunststofmateriaal waarbij de productie schadelijke stoffen vrijkomen. Daarnaast is het niet afbreekbaar en ontstaan er bij het verwerken restjes die niet meer bruikbaar zijn.

  • niet vervormbaar

PIR-isolatie is een vast materiaal en kan niet vervormd worden om de platen beter op elkaar aan te laten sluiten.

  • extra kosten voor opvulmateriaal

PIR-isolatieplaten sluiten niet altijd perfect op elkaar aan. Dit is eenvoudig op te lossen door de gaten op te vullen met PUR-schuim. Als dit nodig is zullen er extra kosten moeten worden gemaakt voor het aanbrengen.